Élményprogramok

1. Sárkányhajózás

A vizes programok királyának számító sárkányhajó egy 12,5 méter, stabil faváltó műanyag gyantával bevont egyedi festésű „vízi jármű”, amely a kenuk családjához áll a legközelebb az evezés technikája miatt. A hajókhoz mindenkinek saját mentőmellényt (30 kg – 130 kg-ig) és választható, három méretű lapátot adunk. A fedélzeten 10 sor ülést használunk, minden sorban kényelmesen elfér 2-2 fő bal, vagy jobb oldalt.

A szabadidős programok közül kiemelkedő sárkányhajózás elengedhetetlen kelléke a dob, amely a ritmusért és az alaphangulatért felelős. A hajó dobosát, aki az evezés összehangolásáért felel, magatok közül választjátok ki. A sárkányhajót irányító animátoraink pedig kellő vízi jártassággal és tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik az utazás során hasznos információkkal látják el a programon résztvevő diákokat. 

2. Kickbike

A kickbike egy olyan kétkerekű városnéző eszköz, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Bicikli kerekeinek köszönhetően a sétával ellentétben  könnyedséggel és fiatalosan fedezhetjük fel a belvárost és a gyalogosan eddig “elérhetetlennek” tűnő városrészeket, látványosságokat. Első és hátsó profi fékrendszere biztosítja a biztonságos megállást. Súlya mindössze 9 kg. A tábor idejére minden résztvevő kap tőlünk egy kickbike-ot, amivel szabadon közlekedhet.

3. Buborékfoci

A szabadidős programok kínálatában a buborékfoci az elmúlt évek egyik legnépszerűbb játéka lett! A buborékfoci játékosai egy nagy átlátszó buborékgömb belsejében elhelyezkedve, annak teljes védelmét élvezve, szabadon lökdösődhetnek, ütközhetnek egymással és akár a talajjal. Az élmények kiteljesedését három játékunk, a taszigálós buborék szumó, a „székfoglalós” kakukktojás és a klasszikus focizásra hajazó buborékfoci garantálja. 

4. Emberi csocsó

Az emberi csocsó névre keresztelt játékunk az egyik legújabb fejlesztésű szabadidős programunk, amely lényegében nem más mint a csocsó emberi méretű változata. A gyerekek egy körbekerített pályán sorakoznak fel csakúgy, mint a csocsóasztal bábujai. Hogy a játékosok előre-hátra mozgását minimalizáljuk, minden sor egy-egy kötélbe kapaszkodik, a cél pedig természetesen egyezik az asztali csocsóéval. Győzzön az erősebb csapat!

5. Lézerharc

A lézerharccal valósággá válnak a lövöldözős videojátékok! Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb programunkról van szó. Sokkal jobb, mint a számítógép előtt ülni, itt a lurkók ugyanis egy, a szabadban kialakított, fedezékekkel tűzdelt pályán mérkőzhetnek meg egymással.

A lézerharc lényege, hogy a játékosok egy lézersugarat kibocsátó, szinte sci-fi filmekből szabadult fegyvert kapnak a kezükbe, melynek találatai teljesen fájdalommentesek, ugyanis azokat egy számítógép érzékeli. A játék amellett, hogy teljesen biztonságos, kiválóan fejleszti a gyerekek ügyességi készségeit és reakcióidejét.

lézerharc

6. Íjászok viadala

A foglalkozás elején a kezdő íjászok teljeskörű képzést kapnak az íj és a nyílvessző használatáról, a céltábla eltalálásának mikéntjéről. A biztonságról gondoskodó védő arcmaszkok felhelyezése után már csapat küzd csapat ellen. Egymással szemben állva, vezényszóra adnak le sortüzeket. A szabadidős program harmadik szakaszban már behatárolt pályán, fedezékeket használva, mozgásból küzdenek egymás ellen a csapatok. Az utolsó játék egy igazi harci helyzetet, egy várostromot szimulál védőkkel és támadókkal.

7. Vakfoci

A vakfoci szabályaiban és játékmenetében szinte azonos a hagyományos értelemben vett focival, azonban ahogy azt a neve is sejteti, a diákok egy igen csak fontos érzékük, a látásuk nélkül fognak pályára lépni.

A játékosoknak kendővel letakarjuk a szemét és hagyományos labda helyett egy csörgőlabdával folyik majd a játék. Egyedül a csapatok irányítója, illetve a kapusok látnak majd játék közben. Kiváló közösségformáló játék, hiszen a diákoknak együtt kell működniük a győzelem érdekében.

8. Soft-csúzlis kalandjáték

A „Soft-csúzlis” kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A szabadidős programok egyik sztárjának számító soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.

9. Tókerülés kerékpárral

Nincs is jobb egy  könnyed, tókerülő kerékpártúránál egy gyönyörű, napsütéses nyári napon! A Park Strand Kemping területén található nagyméretű járműparkunk biztosítja, hogy minden gyereknek egy kifogástalanul működő, jó minőségű kerékpár jusson. A lurkók biztonságáért pedig több évnyi tapasztalattal rendelkező animátoraink vigyázó szemei felelnek majd.

szabadulószoba

10. Csapatépítő ügyességi játékok

A szabadidős programok szervezése során leginkább a csapatépítés mozzanatait követve, számos játékban vehetnek részt a diákok. A mi megoldásunknál adott hét különböző csapatépítő játék, feladat, és ezek mindegyikét öt fős csapatokban kell teljesíteni. Az első három játéknál egyéni párviadalokkal küzdhetünk a csapatunkért, míg a következő 4 játék során a teljes csapat küzd önmagáért.

Programok esős időben

1. Szabaduló szoba

Interaktív szabaduló szoba játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják. Ugyanakkor a legnagyobb érték abból a közösségi élményből fakad, ami az egyéni energiák szobán belüli összeütközéséből, majd ezek – az egy cél érdekében való – összeadódásából, a problémák közös megoldásából származik. 

szabadulószoba

2. Metropolis

A Metropolisz egy stratégiai csapatépítő társasjáték, melyet azzal a céllal alkottunk meg, hogy rossz idő esetén is tartalmas elfoglaltságot biztosíthassunk a táboron részt vevő gyerekeknek. A programot az teszi, izgalmassá, hogy többféle játéktípusból áll össze.

A játékot két csapat játssza, és a cél, hogy a különböző logikai feladványok helyes megfejtéséből származó pénzzel, a “fabatkával” és a saját, stratégiai, illetve szervezői készségeik felhasználásával két, egymással együttműködő várost építsenek fel a játékpénzért vásárolt alapanyagokból. A játék végén a két város egy nagy metropolisszá olvad össze!

metropolisz

3. Soft-csúzli párbaj és célbalüvés

 A szabadidős programjaink egyik nagy sztárját rossz idő esetén – a gyerekek nagy örömére – beltéren is űzhetjük. A játékban a gyerekek egy speciális csúzlit kapnak, melyből kizárólag egy puha, ám jó röptű lövedéket lehet kilőni. Egy találat ezzel a golyóval semmi esetben, még fejtalálat esetén sem fáj. Minden egyéb belerakott lövedék kiesik a csúzliból, ez garantálja a gyerekek testi épségét.

soft-csúzli párbaj és célbalövés

4. Csapatépítő ügyességi játékok (bajnokság)

A célunk, hogy a gyerekeknek rossz idő esetén is tartalmas szórakozást biztosítsunk, így a rossz idős foglalkozásaink listájáról nem hiányozhatnak a nagy sikerű ügyességi csapatépítő játékaink sem! A gyerekek csapatban és egyénileg mérkőzhetnek meg egymással különféle ügyességi játékok keretein belül, mint például a fejbelökő, gladiátor viadal, kötél tolás, lánctalpalávaló, bokaslattyogó, vagy karikabát bújás.

Csapatépítő ügyességi játékok

5. Íjász és lézerfegyver célbalövés

Esős, viharos idő esetén sem kell megijedni, hiszen a gyerekek ekkor is a kezükbe vehetnek egy íjat vagy egy lézerfegyvert. A gyerekek fedett helyen is szabadon lőhetnek célba mind speciális íjainkkal és a sci-fi filmbe illő lézerfegyvereinkkel az animátoraink felügyelete alatt, így a tartalmas szórakozás rossz időben is garantált. 

Íjász és lézerfegyver célbalövés

6. Hagyományos és csapatépítő társasjátékok

A társasjáték hagyományosan egy olyan foglalkozás, amit már a szüleink, nagy- és dédszüleink is űztek, mikor a nyaralás alatt rossz idő miatt a nyaralóban ragadtak. Ezt az élményt adjuk vissza a gyerekeknek számos népszerű hagyományos, illetve saját fejlesztésű csapatépítő társasjátékainkkal, így akkor is garantált a tartalmas szórakozás, ha kint vihar tombol!

7. Óriás puzzle kirakó

Kirakósozni minden gyerek szeret – még az is, aki nem vallja be! Nincs is jobb módja rossz rossz időjárás esetén az idő elütésének, mint közösen, egy csapatban kirakni egy (vagy több) puzzle-t. Mi azonban annyival csavartunk a dolgon, hogy hagyományos méretű puzzle helyett a gyerekeknek egy 3*3 m alapterületű, 81 db-os monstrumot kell kirakniuk!

8. Darts, REX és csócsó bajnokság

Rossz idő esetén olyan programalternatívákkal is szolgálunk, mint a rex, darts vagy csocsó bajnokság. A legjobb, hogy játékba bárki bekapcsolódhat, hiszen az animátoraink a bajnokság felügyelete mellett részletesen ismertetik a játékok menetét és szabályait, így a kezdőtől haladóig minden lurkó élvezheti a játékokat.