Helyszín bemutatása

Az ActiveCamp nyári tábornak a Velencei-tó zöld szíveként lüktető agárdi Park Strand Kemping ad otthont, amely Agárdon található. A 8 hektáros, 500 méter hosszú partszakasz közvetlen utat enged a Velencei-tó természetes élővilágához, nádszigeteihez, gyógyító hatású víztömegéhez.

A kemping keleti oldalán lakókocsi parcellák, a középső harmadban ligetes sátorozó park, büfésor, 5000 nm-es rendezvényterület és a strand, míg a nyugati oldal csaknem 3 hektárján a hostelek, rendezvényépület mellett újabb sátorozó helyek és parcellák lettek kialakítva.

A teljes 500 méter hosszú partszakasz 80-100 méter szélességben egy összefüggő napozó, pihenő, fürdő és strandterületként áll rendelkezésre. A nyugati oldalon egy felújított, a keletin pedig egy teljes mértékben használható és tiszta vizesblokk fogadja a vendégeket.

A tábor egy elkerített területen fekszik, amelyre külsősök nem jöhetnek be. Úgyanígy az autós forgalom is minimális a kemping területén belül. 

 

Étkezés

Az étkezést egy, a Park Kemping területén működő étteremben oldjuk meg. A reggeli, ebéd és vacsora mellett folyamatosan rendelkezésre áll egy gyümölcs/nasi szoba, ahova bármikor bemehetnek és ehetnek a gyerekek, ha éhesek.

Az ebéd mindig meleg, de a vacsora is több esetben. A reggeli kontinentális.

Vegetáriánus igényt ki tudjuk szolgálni. Ételallergiák szempontjából tudnunk kell, hogy pontosan miről is van szó. Ha nem túl speciális esetről van szó, akkor alapvetően nem jelent gondot a rákészülés. Mindenesetre ilyenkor javasoljuk, hogy a gyermek legalább egy étkezésre való eltartható ételt hozzon magával a miatt, hogyha akaratunk ellenére hibáznánk a speciális étel elkészítésével, akkor addig se maradjon éhen, amíg kijavítjuk a hibánkat.

Felügyelet

A kemping bejáratát éjjel-nappal portaszolgálat felügyeli. Az Ő feladatuk nem csak a kemping területére érkezők ellenőrzése, hanem a felnőtt kísérő nélkül távozni akaró kiskorúak megállítása, kontrollja is. A kemping területén kívül csakis animátor kolléga irányításával közlekedhetnek, míg a kemping területén belül – ahol 5 km/óra a megengedett gépjármű sebesség – önállóan.

Napközben átlagosan 15 gyermekre jut egy animátor, oktató. Éjszaka a gyerekek többféle szállásegységben vannak elszállásolva, úgy mint hostelek, faházak, glamping- és sátortábor. Mindegyik szállásegységre a szintén ott szobát, sátrat, alvóhelyet kapó , azaz ott alvó animátoraink felügyelnek.